Vader vreest dat zijn zoon Christel vermoordde

Jan Pieper uit Putten houdt er rekening mee dat zijn zoon in 1994 Christel Ambrosius in dat dorp heeft vermoord. Als dat ook echt het geval blijkt te zijn, moet hij volgens zijn vader levenslang achter de tralies.

"Degene die zoiets doet, moet je opsluiten en nooit meer loslaten", zei Pieper in het gesprek met misdaadverslaggever Peter R. de Vries dat gisteravond op SBS6 werd uitgezonden.

Op de vraag of hij denkt dat zijn zoon Christel Ambrosius heeft verkracht en vermoord, zei Pieper dat hij het niet zou weten. Maar op basis van de informatie van justitie dat het gevonden DNA-materiaal 100 procent overeenkomt met dat van zijn zoon "moet ik het geloven dat hij dat misschien gedaan heeft", aldus de vader.

De politie pakte afgelopen dinsdag zijn 33-jarige zoon uit Delft op als nieuwe verdachte in de Puttense moordzaak, waarvoor eerder Wilco Viets en Herman du Bois ten onrechte veroordeeld waren. De twee zaten hun volledige gevangenisstraf (tien jaar, waarvan zeven jaar effectief) uit.

Pieper vertelde dat zijn zoon een problematische jeugd heeft gehad. Hij heeft in enkele internaten gezeten, auto-inbraken gepleegd en zijn vriendin ernstig mishandeld.

Toen hij in 1997 werd veroordeeld voor een ander delict, kwam Ronald terecht in de gevangenis waar ook Viets en Du Bois zaten. "Ronald heeft toen gezegd: het is rot voor ze dat ze hier zitten, want ze zitten onschuldig. Die gedachte laat me niet meer los", aldus z'n vader.

Pieper deed verder een oproep aan media, buurtbewoners en bekenden om hem en zijn familie met rust te laten. Voor Peter R. de Vries was het de 44e keer dat hij aandacht aan de Puttense moordzaak heeft besteed.