Cel geëist na smeren sambal in vagina

Tegen een 62-jarige man uit Alphen is gisteren 18 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist wegens mishandeling van zijn vrouw.  De man was compleet doorgedraaid omdat zijn vrouw volgens hem met een huisvriend seks had bedreven.

De mishandelingen begonnen in 2000, toen het stel al twintig jaar was getrouwd. Volgens de vrouw had ze helemaal geen relatie met de huisvriend onderhouden. Maar om de rake klappen van haar man te laten stoppen, had ze de relatie maar opgebiecht.

Na de valse bekentenis ging de man zijn vrouw vernederen. Hij verbrandde haar schaamhaar, liet haar zijn urine drinken en smeerde sambal in haar vagina. Ook liet hij tattoo’s op haar lichaam plaatsen met de naam van de vermeende minnaar en dwong hij haar nachten naakt op de vloer te slapen. Iedere avond moest ze voor straf een glas met zijn urine leegdrinken en ook duwde hij pepers in haar kut. Tevens stuurde hij naaktfoto’s van haar naar vrienden en collega’s. Ook bedreigde hij haar met de dood.

De kinderen waren getuigen van de mishandelingen. ''Mijn vader heeft een zieke geest,’’ verklaarde een zoon later bij de politie.

De man ontkende gisteren de meeste ten laste gelegde feiten. Het schaamhaar verbranden zou hij op haar eigen verzoek hebben gedaan. En klappen uitdelen, deed zij ook, zo zei hij. De officier van justitie  noemde het gedrag van de Alphenaar ''te bizar voor woorden en totaal onacceptabel''. Naast een celstraf eiste hij ook een contactverbod. Beide echtelieden leven inmiddels ondergedoken.