Kraakpand Nijmegen 'extreem zwaar gebarricadeerd'

ME'ers zijn vanochtend begonnen een gekraakt pand aan het Stationsplein in Nijmegen te ontruimen. Het voormalige TPG-gebouw is door de krakers echter 'extreem zwaar gebarricadeerd'. Dat zeggen specialisten van de Brand- en Traangaseenheid (BraTra) van de Mobiele Eenheid.

In het kraakpand bevonden zich tien personen, waarvan er acht zijn aangehouden. Twee krakers verlieten het pand vrijwillig. Het kostte de ME bijzonder veel moeite om vooruit te komen in het pand. De ontruimingsploeg betrad het vier etages tellende gebouw via de bovenste verdieping en kon na veel moeite de lager gelegen verdiepingen bereiken. Deuren zijn dichtgelast en versperd met materiaal, aldus de politie. Ondanks de vele barricades wil de ME de ontruiming vrijdag geklaard hebben.

Het voormalige postkantoor is vier verdiepingen hoog en staat pal naast het Nijmeegse station en politiebureau. De krakers wilden van het pand een vrijplaats maken en vochten ontruiming tevergeefs aan bij de rechter. Voor de sloop wil de brandweer er oefeningen doen. Het gebouw moet daarna plaats maken voor een nieuw poppodium.