Paus is blij met maagden

Paus Benedictus XVI is gesteld op maagden. Volgens het Vaticaan prijst de Duitse paus vrouwen die ervoor kiezen voor altijd maagd te blijven. Benedictus nummer zestien vindt dat de keuze eeuwig maagd te blijven "een lichtgevend en vruchtbaar charisma heeft", terwijl de buitenwereld dit als "obscuur en futiel" beschouwt.

De hoogste baas van de katholieke kerk had in Rome een onderonsje met vele maagden. Hij ontmoette de vrouwen naar aanleiding van het eerste congres voor gewijde vrouwen. Het congres is gehouden op initiatief van de Congregatie voor het Godgewijde Leven en heeft als thema "Gewijde maagden: een zegen in en voor de kerk".

Naar schatting zijn er wereldwijd zo'n drieduizend katholieke vrouwen die om wille van het geloof ervoor hebben gekozen met geen enkele man het bed te delen. Zij hebben een gelofte van maagdelijkheid afgelegd en zijn door een priester gewijd. Deze vrouwen trouwen dan ook niet en nemen hun maagdenvlies mee in het graf.

De kerkvorst vertelde tegenover de zo'n vijfhonderd congresgangsters dat maagdelijkheid een zegen is voor en in de kerk. Volgens hem herinnert de keuze maagd te blijven aan de "vergankelijke realiteit van het aardse leven en een anticipatie van de goede dingen in de toekomst".

 

Nonnen
Lekker strak!