Enterovirus eist leven 34 Chinese kinderen

In China zijn nu in totaal al zo'n 25 duizend gevallen van besmetting gemeld met het kindervirus enterovirus 71 (EV71). Vierendertig kinderen zijn inmiddels bezweken aan de ziekte, die gepaard gaat met koorts en blaren en uitslag veroorzaakt aan handen, voeten en in de mond. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua bericht.

Alle besmette kinderen zijn jonger dan zes en het merendeel zelfs jonger dan twee. Het zwaarst getroffen zijn de provincies Anhui, Zheijang en het eiland Hainan. In Anhui, waar in de stad Fuyang een kleine zesduizend besmettingen werden geteld, zijn inmiddels 24 kinderen aan het virus bezweken.

Het aantal besmettingen met het virus piekt in China normaliter in de warme maanden juni en juli. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan dit betekenen dat het aantal besmettingen nog toeneemt.

Het virus kan gemakkelijk worden overgedragen door niezen of hoesten. In sommige gevallen treden complicaties op. Dan kan hersenzwelling voorkomen of vocht in de longen terechtkomen. Er bestaat geen vaccin tegen het virus, maar de meeste kinderen die ermee besmet worden, herstellen voordat permanente schade is aangericht.