Bedrijf drie keer in korte tijd doelwit ramkrakers

Ramkrakers hebben zaterdagnacht voor de derde keer in ruim twee maanden toegeslagen bij een bedrijf in Almere. In tegenstelling tot de vorige keren slaagden de dieven er nu niet in met de buit, die bestond uit computeronderdelen, te ontkomen. Het busje met de buit werd na een achtervolging in een woonwijk in Naarden achtergelaten. De daders werden niet meer gevonden, zegt een woordvoerder van de politie zondag.

De dieven ramden met een kleine gestolen vrachtwagen het rolluik van het bedrijf aan de Antennestraat. Daarna gingen ze er met een gestolen busje vandoor. Sinds de vorige ramkraken zijn telkens de rolluiken vervangen. Ook zijn er paaltjes voor het bedrijf geplaatst, maar volgens de politie lijken de dieven zich aan te passen aan de beveiligingsmaatregelen.

Een getuige sloeg alarm toen hij rond middernacht verdachte voertuigen zag bij het bedrijfspand. Omdat daar in maart ook al twee keer een ramkraak was gepleegd, trok de politie er met meerdere politiewagens op uit. Andere agenten stelden zich tactisch op in de buurt. De inbraak duurde slechts een paar minuten.

Hoewel de politie binnen tien minuten ter plaatse was, slaagden de dieven erin te ontkomen. Een verdekt opgestelde politieauto zette de achtervolging in, maar verloor het busje uit het oog in Naarden. Toen die weer werd gevonden waren de dieven verdwenen. Een grote zoekactie in Naarden leverder niets meer op.

Bij de eerdere kraken maakten de dieven voor enkele duizenden euro's aan computerapparatuur en computeronderdelen buit. Voor de jongste kraak stond al een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland op het programma die aandacht aan de kraken zou besteden. De kraak van zaterdagnacht wordt nu ook in de uitzending van donderdag betrokken.