Advocaat vindt stalker Uma Thurman eng

De advocaat van de stalker van Uma Thurman erkent dat zijn cliënt eng is. Dat zei de raadsman maandag bij het begin van het proces tegen Jack Jordon, die in New York terechtstaat wegens stalking van de 'Kill Bill'-actrice. Hij noemde de notities van zijn cliënt, waarin hij fantaseert dat hij het lichaam van de actrice betast 'eng maar niet crimineel'.

Jordan werd in oktober gearresteerd omdat hij Thurman al twee jaar zou hebben gevolgd en en lastiggevallen. Hij stuurde niet alleen mails en brieven naar de actrice zelf, maar ook naar haar familie. Ook zou hij regelmatig in haar tuin hebben gelegen en hebben ingebroken op de set van films waarin ze speelde.

Volgens zijn advocaat begrijpt Jordan, die ooit opgenomen was in een psychiatrische kliniek, niet wanneer hij te ver gaat. Volgens de aanklager weet de man echter donders goed wat hij doet en zou hij de actrice twee jaar lang hebben lastiggevallen met de bedoeling haar angst aan te jagen.

Thurman, die dinsdag haar 38e verjaardag viert, wordt een dezer dagen voor de rechter verwacht om haar kant van het verhaal te vertellen.