Anouk en Alain Clark winnaars 3FM Awards

Anouk en Alain Clark zijn de grote winnaars van de 3FM Awards. Beide artiesten gingen zaterdagavond met drie prijzen naar huis. De prijzen voor Nederlandse artiesten, gekozen door de luisteraars van de radiozender, werden zaterdagavond in Amsterdam uitgereikt.

Anouk won de awards in de categorie beste zangeres, beste album en beste rockartiest. ''Ik was liever beste live act geworden, maar je kan niet alles hebben hè'', zei ze lachend. Die prijs ging naar VanVelzen.

Alain Clark won de award voor beste zanger, beste nieuwkomer en beste single (Father and Friend, een duet met zijn vader). ''Ik was vijf keer genomineerd, echt geweldig dat ik met zo veel prijzen naar huis ga'', aldus de zanger. De award voor beste single is hem het meest dierbaar. ''Deze is voor jou pa'', zei hij toen hij de prijs kreeg.

Ook Krezip ging met handenvol prijzen naar huis. De band uit Tilburg won beste artiest pop en beste band. Ook is hun nummer 'I Would Stay' door de luisteraars van 3FM verkozen tot beste Nederlandse nummer ooit. ''Dit had ik echt nooit verwacht'', zei een verbaasde Jacqueline Govaert na afloop. ''Er zijn zoveel Nederlandse klassiekers en dat de luisteraars die van ons het beste vinden. Eigenlijk is het belachelijk, maar wel te gek.''

Moke won in de categorie alternative. Ze versloegen onder meer Voicst en Silkstone. ''Ik had 't wel verwacht'', zei zanger Felix Maginn na afloop met een knipoog. ''Ik mag het natuurlijk niet toegeven, maar ik gun het ze wel'', zei sportieve verliezer Tjeerd Bomhof van Voicst.

Tijdens de show waren er optredens van onder anderen Kane, Anouk, Racoon, Moke en Voicst. In totaal is er door de 3FM-luisteraars zo'n 300.000 keer gestemd.