Automobilist (90) richt ravage aan

Het inparkeren van een auto liep voor een 90-jarige automobilist en zijn 91-jarige echtgenote dramatisch af. De bejaarde wilde rond 10.20 uur inparkeren aan de Katwijkerweg in Rijnsburg. Hij deed dit in zijn achteruit waarbij zijn vrouw achter de wagen stond om haar man het vak in te loodsen.

Bij het afremmen drukte de oude man per ongeluk het gaspedaal in in plaats van zijn rempedaal in en overreed zijn vrouw. Zij liep daardoor een gebroken been en ander nog onbekend letsel op. De negentiger raakte in paniek en liet het gaspedaal daardoor niet los, maar gaf gas bij. Daardoor reed hij ook nog tegen een geparkeerde auto die hij het plantsoen in duwde.

Het drama was voor de autobestuurder nog niet voorbij. De Rijnsburger vervolgde zijn weg in zijn achteruit en reed op de Katwijkerweg tegen een 23-jarige automobilist uit Katwijk aan, reed een tankstation binnen, ramde de benzinepomp en uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen autobedrijf. Of de krasse automobilist zelf verwondingen heeft opgelopen is niet bekend.