Zwerver vindt bouwtekening nieuw WTC in vuilnisbak

Een in New York zwervende dakloze stuitte tijdens het voedsel zoeken in een openbare vuilnisbak op iets veel waardevollers. De zwerver vond namelijk bouwtekeningen voor de nieuw te bouwen Freedom Tower, die de tijdens 9/11 ingestorte torens van het World Trade Center moet gaan vervangen. Een ongelofelijke veiligheidsfout, vinden de autoriteiten.

De dakloze in kwestie, Mike Fleming, gaf de tekeningen aan The New York Post, de plaatselijke sufferd. De 28-jarige zwerver trof de tekeningen aan in een vuilnisbak nabij Ground Zero en was bang dat de bouwplannen in handen zouden vallen van terroristische organisaties. "Ik ben een eerlijke jongen, maar ze hadden ook op e-Bay of bij al-Qaeda kunnen belanden", verklaarde Fleming.

Geleerden vertelden in de krant dat de tekeningen inderdaad zeer nuttig zouden kunnen zijn voor terroristen. The Port Authority (PA), die de plannen voor de Freedom Tower heeft gemaakt, beweert echter dat de gevonden tekeningen niet volledig en gedetailleerd genoeg waren om er mee uit de voeten te kunnen. Desalniettemin zal het bedrijf een onderzoek instellen, want volgens een woordvoerder wordt domheid niet getolereerd.