Oud-imam in Rotterdam vermoord

In Rotterdam is vrijdagmiddag de oud-imam van de Othman Moskee uit Crooswijk midden op straat neergestoken. De vader van vier kinderen werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, maar de hulp mocht niet meer baten.

Moskeegangers passeerden even later  vol ongeloof de plek waar de 64-jarige Ahmed El Farroudi kort daarvoor was neergestoken. De bebloede wandelstok van het slachtoffer lag nog als stille getuige op de plek des onheils. 

Getuigen zagen eerder dat twee mannen vlakbij basisschool De Waaier op de Van Meekerenstraat  ruzie kregen, waarna een mes werd getrokken. Omstanders die wilden helpen, zouden door de messentrekker ook zijn bedreigd.

De politie heeft inmiddels een 56-jarige man van Marokkaanse komaf opgepakt. De politie wil slechts kwijt dat slachtoffer en verdachte elkaar vermoedelijk kenden.

Brahim Bourzik van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) die het slachtoffer goed kende, begrijpt weinig van het gebeuren. Met spanningen binnen de moskee zou het in ieder geval niets hebben te maken, want die waren er niet. Bovendien was El Farroudi volgens hem ernstig ziek. ''Het was een oude man, die moeilijk loopt. Dat je zo iemand doodsteekt.''