Kus Georgina lijkt geen experiment

Het filmpje waarin Georgina Verbaan hevig kust met haar collega Pieter van der Wielen lijkt geen deel uit te maken van een ludiek experiment. In het populair-wetenschappelijke programma Noorderlicht, dat het duo woensdagavond presenteerde, bleef een verwachte toelichting van de beruchte videoclip uit.

Al kort nadat het filmpje eind vorige maand was uitgezonden door RTL Boulevard, werd gespeculeerd over een mogelijke grap of experiment. Verbaan en haar collega zouden wellicht de roddeljournalistiek aan de kaak willen stellen. Het filmpje was gemaakt door een amateur-paparazzo, die de zoenpartij met zijn mobiele telefoon had vastgelegd. Verwacht werd dat de affaire in de eerstvolgende uitzending van Noorderlicht uit de doeken zou worden gedaan.

Niets van dat alles, zo bleek woensdag. In het VPRO-programma kwamen onderwerpen aan bod als poeptransplantaties en speeddaten, maar over het veel besproken filmpje maakte het duo slechts een subtiele toespeling. "Tegenwoordig kun je zelfs met je telefoon filmpjes maken en die op internet zetten", zei Verbaan na een item over de ontwikkeling van de digitale fotografie. "En die kunnen soms best mooi zijn", reageerde Van der Wielen.

De 28-jarige Verbaan had sinds 2003 een relatie met journalist Jort Kelder. Na het opduiken van het filmpje liet Kelder zich op zijn weblog meermaals afkeurend uit over de affaire.