Zoon (12) doodt belager moeder

Even dacht de Amerikaanse Cheryl Stamp dat ze er was geweest. Toen de vrouw afgelopen maandag thuiskwam, bleek haar 64-jarige huisgenoot totaal te zijn doorgedraaid. De man begon tegen haar te schreeuwen, sloeg haar tegen de grond en begon haar te wurgen.

Cheryls 12-jarige zoon, die op dat moment een kamer verderop zat te gamen, kwam op haar hulpgeroep af en riep dat de man moest stoppen. Toen die daar geen gehoor aangaf, zag de jongen nog maar één uitweg: hij pakte een mes uit de keukenla en stak de belager in diens nek. Een slagaderlijke bloeding was het gevolg. De man overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwonding.

Tegen The Washington Post verklaarde de jongen dat hij niet gelukkig was met zijn daad, maar dat hij wel vindt dat juist heeft gehandeld. "Ik heb God verteld dat ik de man heb doodgestoken omdat hij mijn moeder probeerde te vermoorden. Ik weet dat Hij het begrijpt en ik denk dat Hij ons nu zal beschermen."

Het is niet de eerste keer dat de familie getroffen wordt door een tragedie. Twintig jaar geleden pleegde Cheryls echtgenoot zelfmoord voor de ogen van een van hun zoons.

De politie onderzoekt de dodelijke steekpartij momenteel. Het is nog onduidelijk of de jongen wordt vervolgd.