Weer Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

Twee Nederlandse militairen in Uruzgan zijn zondagavond lichtgewond geraakt toen ze op een bermbom reden. Het is zondag de tweede aanslag op Nederlandse militairen. De soldaten reden rond 19.00 uur lokale tijd in de buurt van Tarin Kowt op een bermbom. Hun toestand is stabiel. Ze hebben volgens Defensie zelf hun familie ingelicht.

Zondag rond 12.00 uur lokale tijd verloor een Nederlandse militair zijn benen toen het voertuig waarin hij zat in de buurt van dezelfde stad op een bermbom reed. Zijn toestand is kritiek. Twee anderen raakten lichtgewond. Zij maken het volgens het ministerie van Defensie naar omstandigheden goed. Alle gewonde militairen zijn overgebracht naar een hospitaal in Kamp Holland.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) en commandant der strijdkrachten Dick Berlijn reageerden vol afschuw op de eerste aanslag.

Donderdag raakten ook drie Nederlandse militairen lichtgewond toen hun voertuig in Uruzgan op een bermbom reed. Dat gebeurde in de buurt van Chora.