Efteling-attractie De Vliegende Hollander weer open

De attractie De Vliegende Hollander in de Efteling gaat weer open voor publiek. Met de opening van het nieuwe seizoen aanstaande vrijdag wordt ook de geplaagde attractie weer in gebruik genomen, laat een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel maandag weten. De Vliegende Hollander was sinds september gesloten wegens de vele storingen.

De combinatie van de achtbaan en een wildwaterbaan kampte sinds de opening in april vorig jaar met 'kinderziektes', zoals de Efteling de problemen omschreef. De oorzaak van de storingen zat in een ketting die de sloepen buiten door een vijver trekt.

De wintermaanden zijn gebruikt om de ketting te vervangen door een betere en duurzamere. Doordat de ketting in het water ligt, was het voor de reparateurs moeilijk erbij te komen. Ook dat probleem is nu opgelost, zegt de woordvoerder. "Om de ketting heen is een constructie gebouwd, zodat niet de hele vijver leeggepompt hoeft te worden voor reparaties."

De Duitse keuringsinstantie TÜV maakte de afgelopen weken meerdere testritten met De Vliegende Hollander om te verzekeren dat alles in orde is.