Ali B wordt tv-presentator bij de NPS

De in Nederland geboren en getogen Marokkaans-Nederlandse rapper Ali B (Bouali) wordt tv-presentator bij de NPS.  Vanaf volgende maand zal hij voor die omroep op Nederland 3 het programma De Flat gaan presenteren.  

De rapper zal  in 'zijn huiskamer' bekende en onbekende Nederlanders ontvangen. Met hen bespreekt Ali de actualiteit van de week. Oók biedt hij wederhoor aan gasten waarvan een onjuist bericht in de media is verschenen. Zij krijgen de ruimte om hun versie van het verhaal te vertellen.

Naast Ali B's vrienden - die in en uit zullen lopen in De Flat - spelen ook de buren een rol. Verder komt er wekelijks een muzikale gast van ''nationale of internationale allure'' op bezoek. De NPS laat in een persbericht weten: ''Door zijn onvoorspelbare en pure benadering krijgt Ali vaak net dat te horen wat je als kijker ook stiekem echt wil weten.” 

Belangstellenden kunnen op 18 april vanaf 23.10 uur hun tv-toestel inschakelen om 'De Flat' te zien. De NPS (Nederlandse Programma Stichting) is een publieke omroep die als taak heeft culturele, informatieve, minderheden- en jeugdprogramma's uit te zenden. Het is de enige A-omroep zonder leden.