Bommelding boekenbeurs Parijs

Zo’n 25.000 mensen zijn vandaag geëvacueerd in Parijs. Zij waren bezoeker of standhouder bij een hele grote boekenbeurs waar Israël als gastland was. Vlak voor 5 uur vanmiddag kwam er een telefoontje binnen dat er kans was op een aanslag. De organisatie besloot om iedereen uit het gebouw te laten en zo te zoeken naar verdachte pakketjes. De bezoekers moesten door veiligheidpoortjes naar buiten, eventuele tassen geopend. Daarna konden ze nog gefouilleerd worden.

Volgens de directeur verliep de evacuatie goed en waren de veiligheidsmaatregelen erg goed. Tegen de mensen werd gezegd dat er technische controles moesten plaatsvinden. Pas later werd verteld dat het om een bommelding ging. Mede daardoor ontstond er geen paniek en waren de meeste bezoekers binnen een kwartier buiten. Er werd niks gevonden.

De standhouders konden na doorzoeking van het hele gebouw weer naar hun plaats, rond half zeven. Daarna konden ook de bezoekers weer terug. De beurs werd afgelopen donderdag geopend door de Israelische president Shimon Peres en was vanaf vrijdag geopend voor het publiek. De beurs duurt nog tot woensdag.