Extreem-rechts boos op Delftse rappers

Op extreem-rechtse websites van onder meer Stormfront en Holland Hardcore wordt boos gereageerd op een filmpje dat eerder deze week opdook op internet. In het filmpje, dat door weblog GeenStijl bij het grote publieke bekend werd, worden twee skinheads in een trein in elkaar gemept door een groepje allochtone (vermoedelijk Marokkaanse) jeugd. Het filmpje stond oorspronkelijk op het YouTube-kanaal van de Delftse rapgroep Scheme015.

De extreem-rechtse internetters zinspelen op een wraakactie. Foto’s, telefoonnummers en kentekennummers van de rappers zijn online gegooid. Ook de plekken in de Delftse buurt waar de groep uithangt, zijn geopenbaard.

De rappers wassen hun handen in onschuld en zeggen dat ze niet achter het filmpje zitten. Ook weten ze niet wie het gemaakt heeft. Ze zeggen niet bang te zijn, maar wel te balen dat ze de schuld krijgen.

Begin dit jaar raakten de rappers van Scheme015 ook al in opspraak, nadat ze een anti-Wildersrap online hadden gezet met teksten als: ‘’Ik schop je in je graf, dit is je straf […] Deze track wordt je motherfucking grafsteen’’. Gevolg was een aangifte van Geert Wilders en een onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Het gewraakte filmpje waarop de skinheads worden mishandeld, en waarin en passant ook alle Wilders-stemmers met de dood worden bedreigd, wordt inmiddels door de politie onderzocht. Scheme015 maakt in Delft gebruik van een gesubsidieerde ruimte. Daarom is de Delftse politiek ook een onderzoek gestart. Als blijkt dat de rappers er mee te maken hebben, overweegt in ieder geval de lokale CDA-fractie aangifte te doen.

Het filmpje op Dumpert.nl