'Rouvoet gunt buurvrouw licht in ogen niet'

Icoon PolitiekWat doe je als je vijf kinderen hebt die allemaal een eigen kamer willen? Juist, uitbouwen. Alleen gaan de plannen bij de familie Rouvoet ten koste van de buren. Een extra verdieping op de garage is dan ook de inzet van een conflict.

Andre Rouvoet wil zijn twee-ondereen-kapwoning aan de Van der Duijn van Maasdamlaan in Woerden zodanig uitbouwen dat het ten koste gaat van het uitzicht van zijn 82-jarige buurvrouw. Om de extra kamers te creeren wil de vicepremier op zijn garage en keuken over vrijwel de volle lengte (circa 11,5 meter) twee verdiepingen met vliering zetten (hoogte circa 6,7 meter).

Door het bezwaar van de buren is de aangevraagde bouwvergunning reeds tweemaal afgewezen. Rouvoet is daarom nu bezig een procedure begonnen om een ontheffing op het bestemmingsplan te krijgen. Buurvrouw Dinny Blom: "Het is een rare toestand. Er komt een heel geval bovenop. Ze hebben vijf kinderen en die willen ze allemaal een eigen kamer geven. Prima, maar je kunt toch ook een groter huis kopen? Dat kunnen ze toch wel betalen? Er wordt in Woerden genoeg gebouwd.”

Een andere omwonende:"Het is triest, Rouvoet gunt zijn buurvrouw het licht in de ogen niet." Rouvoet heeft laten weten niet te willen verhuizen omdat ze zich thuisvoelen in de wijk. Morgen is er een speciale hoorzitting in Woerden over het bestemmingsplan.