KNVB beveelt drie topklassen aan

Icoon VoetbalDe KNVB wil vanaf het seizoen 2009-2010 bij de amateurs van start gaan met drie zogenoemde topklassen. Dat staat te lezen in de eindrapportage 'Optimalisering voetbalpiramide amateurvoetbal'.

Het doel van de drie topklassen is om het verschil tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal kleiner te maken. De onderste clubs uit de Jupiler League kunnen momenteel niet degraderen. Dat verandert bij de invoering van de topklassen.

Het bestuur amateurvoetbal neemt op maandag 17 maart een beslissing over deze aanbevelingen. Vervolgens kunnen verenigingen zich tijdens regio- en districtsvergaderingen uitspreken over het bestuursvoorstel. Uiteindelijk neemt de algemene vergadering amateurvoetbal op zaterdag 31 mei bij monde van zestig afgevaardigden de finale beslissing. Veel amateurclubs uit de hoofdklasses zijn tegen de geplande veranderingen.

Als het voorstel wordt aangenomen spelen de standaardelftallen komend seizoen al met een eenmalig extra promotie/degradatiesysteem om tot invulling van de drie topklassen te komen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!