Aruba beslist volgende week over Joran

Icoon HollowayPas na het weekeinde wordt besloten of Joran van der Sloot alsnog wordt aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag op Aruba bekend. De onderzoeksrechter wees vorige week een vordering van het OM af om de verdachte van de moord op Natalee Holloway in voorarrest te nemen. Tegen de beslissing is dinsdag beroep aangetekend.

Omdat Van der Sloot al twee keer is aangehouden, zijn de eisen zwaar. De bekentenis in het tv-programma van Peter R. de Vries voldoet niet aan de eisen. Het OM heeft tot vrijdag uiterlijk tot twaalf uur 's middags de tijd om alle relevante informatie in te dienen bij het gerechtshof dat zich over het beroep zal buigen. Verwacht wordt dat daar ook de verklaring van Joran van der Sloot bijkomt, die hij aanbood bij de politie af te leggen na de uitzending van Peter R. de Vries. Het is onbekend of dat al is gebeurd.

De Arubaanse hoofdofficier van justitie, Hans Mos, bevindt zich momenteel in Nederland. Maar volgens een woordvoerder is hij daar alleen voor vakantie en 'niet voor de zaak''. Het OM geeft geen nieuwe informatie omtrent de zaak, totdat het gerechtshof heeft besloten.

Een van de vele Joran-parodiŽn.Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.