'Prostaatvocht Joran doodde Natalee'

Icoon HollowayNa het aanhoren van de bekentenis die Joran van der Sloot deed voor de verborgen camera van Peter R. de Vries over de wijze waarop Natalee Holloway haar laatste adem zou hebben uitgeblazen, weet de Rotterdamse hoogleraar dermatologie prof. dr. Ernst Stolz waaraan de Amerikaanse tiener is overleden. ''Haar lichaam was niet bestand tegen het prostaatvocht dat Van der Sloot afscheidde'', is de stellige overtuiging van de 68-jarige dermatoloog.

Het voormalig hoofd van de afdeling geslachts- en huidziekten van het Erasmus Medisch Centrum, herkent in de manier die Van der sloot beschreef hoe Holloway ineens begon te trillen en bewusteloos viel een zeer zeldzame aandoening die hij in zijn 33-jarige loopbaan driemaal tegenkwam. In De Telegraaf zegt hij: ''Deze vrouwen stierven doordat hun lichaam afwijkend reageerde op het prostaatvocht dat met het sperma meekomt. Ze kregen astma-achtige aandoeningen, raakten in shock en stierven. Dit verhaal past precies in dat plaatje.'' Volgens Stolz overlijden in Duitsland twee vrouwen per jaar aan deze aandoening.

Hij kan zich voorstellen dat Natalee Holloway op deze wijze is overleden en dat Van der Sloot daarna van het lichaam af wilde: ''De jongen wist zich mogelijk geen raad en heeft haar lichaam in paniek weggemaakt. Moet je je voorstellen dat je als jonge jongen opeens met een dode in je armen ligt...''Met dank aan crv voor de submit.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.