Marokkanen willen vervolging Wilders

Marokkaanse organisaties in Nederland willen dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV-leider Geert Wilders vervolgt voor discriminatie van moslims. Weigert justitie dat, dan stappen ze naar de rechter om het OM ertoe te bewegen alsnog strafvervolging in te stellen.

Dat heeft voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) vandaag aangekondigd. Volgens hem treuzelt en aarzelt het OM bij de vele aangiften tegen Wilders en bestaat er een soort vrees om tegen hem in actie te komen. ''Wij willen dat forceren'', zei Rabbae.

Vorig jaar kreeg het OM ruim veertig aangiften binnen tegen Wilders nadat het Kamerlid had opgeroepen de Koran te verbieden. Justitie heeft nog niet laten weten of de aangiften tot vervolging leiden.

Gisteren maakte advocaat Gerard Spong bekend dat hij samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam een aanklacht tegen Wilders voorbereidt wegens haatzaaien. Volgens Spong zijn de officieren van justitie op het Openbaar Ministerie ''lafbekken'' omdat ze bang zouden zijn beschuldigd te worden van politieke vervolging.Rabbae wil vervolging forceren