Polen niet blij met 'Bussie vol met Polen'

Icoon MuziekPoolse leerlingen van een middelbare school in Den Haag zijn niet blij met de nieuwe hit van Johan Vlemmix: 'Een bussie vol met Polen'. Ze vinden dat ze belachelijk worden gemaakt.

De scholieren waren zo van slag, dat de school speciaal voor hen een bijeenkomst had georganiseerd. Coördinator Mustafa Okcuoglu van het Nova College voor nieuwkomers: ""We leggen uit dat het om een carnavalshit gaat, die niet discriminerend is bedoeld."

Producer Kees Tol verzon het nummer, toen hij een gestrand busje zag met Poolse uitzendkrachten. De dertig Poolse scholieren brachten elkaar op de hoogte via e-mail. Okcuoglu laat weten dat de leerlingen is uitgelegd, dat Nederlanders ook vaak grappen over anderen maken, zoals over Belgen. En dat andersom Belgen ook weer moppen tappen over ons.

Vlemmix laat weten al veel reacties te hebben gehad. Hij vindt Polen aardige mensen die van een feestje houden en dat er geen sprake is van een verborgen boodschap of ondertoon in zijn lied. Vlemmix heeft de song ook in het Duits uitgebracht, omdat Polen die taal vaak spreken.


De hit van Vlemmix viel niet in goede aarde bij Poolse scholieren