'Gothic hond' mag de bus niet in

Icoon OpmerkelijkDe 19-jarige Britse Tasha Maltby is boos. Alhoewel ze zichzelf beschrijft als een 'menselijk huisdier' en graag met een halsband om haar nek rondloopt, vindt ze dit toch echt te ver gaan.

Ze wilde samen met haar verloofde vorige maand op het busstation de bus pakken maar ze mochten van de chauffeur niet instappen. De man die niet aan het werk was stond dichtbij de bus en zei tegen het stel: "We laten geen 'freaks' en honden zoals jij toe in de bus." Hierop pakte de man Tasha bij haar t-shirt en trok haar de bus uit. Ze werd boos en noemde de man een 'fascistisch varken'.

Ze zijn al vaker geweigerd door de buschauffeur, vertelde Tasha. "Het is overduidelijk discriminatie en zelfs bijna een 'hate crime'." Ze heeft een klacht ingediend bij het busbedrijf.

Het stel dat leeft van de bijstand en in een huis van de gemeente woont is al jaren vrienden. Tasha zei over haarzelf: " Ik ben een huisdier, ik gedraag mij grotendeels als een dier en ik hou van een redelijk makkelijk leven. Ik kook niet en ik maak ook niet schoon. Zonder Dani, mijn verloofde, ga ik de straat niet op. Het maakt ons beiden gelukkig, het is mijn cultuur en mijn keuze. We doen niemand kwaad".

Het busbedrijf heeft al contact gehad met het stel en neemt de klacht zeer serieus, er loopt inmiddels een onderzoek.

Kijk hier voor een foto van de 'aangelijnde hond'