Rokende Duitsers dragen Davidster

Een T-shirt met daarop een gele Davidster heeft veel stof doen opwaaien bij onze oosterburen. Het gewraakte stukje stof vergelijkt hiermee de behandeling van rokers in Duitsland met de manier waarop de Duitsers tijdens WO II de joden behandelden.

Vorige maand begon evenementenbureau DMP met de verkoop van de shirts via hun website. In plaats van het woord 'jood' valt er nu het woord 'roker' in de gele ster te lezen.

Ondanks dat joden er altijd prat op gaan over een goed gevoel van humor te beschikken, staan joodse groeperingen echter nu op hun achterste benen. "Hier wordt misbruik gemaakt van de joodse genocide", zei de afgevaardigde President van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland Dieter Graumann vandaag.

Volgens Graumann zijn rokers bij de verkoop van de T-shirts echt niet gebaat, maar worden Duitsers en joden op deze manier slechts herinnerd aan die zwarte periode. "Het is hersenloos, onvoorstelbaar en smakeloos."

De verkoop van de shirtjes is vanaf vandaag gestaakt. Op de site, die claimt de laatste maand zo'n duizend shirtjes te hebben verkocht, gaat men nader in op het ontwerp van het T-shirt. "Na tientallen jaren van tolerantie, wordt de roker nu als verschoppeling, als een tweederangs burger, neergezet."

Men gaat nu onderzoeken of het shockerende T-shirt wetten heeft overtreden. "We kijken of we hiermee een zaak hebben", meldde aanklager Ralph DŲpper vandaag. DMP wilde niet niet op de kwestie reageren.

Met dank aan mouthman voor de submit.