Mannen hebben inderdaad meer humor

BassieMannen wisten het natuurlijk al lang van zichzelf, maar nu is het ook officieel bewezen: mannen hebben meer humor dan vrouwen. Tenminste volgens professor Sam Shuster van het ziekenhuis van Norfolk en Norwich aan het British Medical Journal.

Hij heeft zijn onderzoek uitgevoerd met een kunstje op een eenwieler in het centrum van Newcastle upon Tyne. Zijn reden hiervoor was om uit te zoeken hoe de mannelijke en vrouwelijke voorbijgangers zouden reageren op zijn kunstje. Zo’n 400 voorbijgangers zijn gepeild.

Vrouwen gingen de professor vooral aanmoedigen, maar de mannen beantwoordden zijn kunstje met hoongelach en snerende opmerkingen.

Volgens Shuster zijn grappen uitingen van agressie. Agressie wordt door sommige onderzoekers weer in verband gebracht met de blootstelling aan het hormoon testosteron tijdens de zwangerschap.

Mannen hebben meer humor vanwege de hormoonhuishouding van de man. Die ligt veel hoger dan bij vrouwen. Shuster denkt dat die hoge testosteron invloed heeft op de humor van mannen.

Een paar vrouwen maakten een grappige opmerking, terwijl drie van de vier mannen dat deed. "Het verschil tussen de twee seksen wat opmerkelijk en goed zichtbaar", aldus professor Sam Shuster.

Eerder onderzoek wees al een keer uit dat mannen eerder een agressievere vorm van humor gebruiken, bijv. door de ander het mikpunt van de grap te maken.