'2018 laatste kans op WK in Benelux'

Icoon Sport De Belgische senator Alain Courtois stelt dat 2018 "de laatste kans" is om het WK voetbal naar de Benelux te halen. "Daarna zijn de Aziatische landen en het Oostblok te groot geworden".

Courtois gaf het startschot voor de campagne die het WK naar de Benelux moet halen. De eerste stap is het werven van geÔnteresseerde economische partners. Die zijn hard nodig, omdat er 8,5 miljoen euro nodig is, terwijl de Belgische overheid maar 0,5 miljoen in wil leggen.

De senator wikt de goede en slechte punten af. Zo zou de Benelux, ondanks de brakke Belgische snelwegen, goed scoren op het gebied van infrastructuur en ligging. "We voldoen nu al aan 9 van de 10 FIFA-criteria", aldus Courtois.

Groot minpunt is dat de stadions niet in orde zijn. Er moeten in BelgiŽ namelijk vijf nieuwe stadions gebouwd worden voor het WK. Ook vindt hij het een nadeel een klein land te zijn en moeten er in BelgiŽ meer hotels komen. Hoe de situatie er in Nederland voorstaat is nog niet duidelijk.

De Belgische premier Guy Verhofstadt ziet het zonnig in. "Dit is een kans om ons aan de wereld te tonen. Dit is ook een kans om onze economie aan te zwengelen, want dit creŽert banen". Ook vindt hij het WK een ideale mogelijkheid om het imago van BelgiŽ te verbeteren.

Met dank aan MaRRky voor de submit.
Meer sportnieuws op FOK!sport