'Microsoft komt komend voorjaar met IE8'

Icoon InternetDe kans is vrij groot dat jij FOK! bezoekt met de marktleider in de browserwereld: Internet Explorer. Ondanks dat concurrenten Firefox en Opera hard aan de weg timmeren lijken Nederlanders niet erg enthousiast te zijn om de overstap te maken. Om bij te blijven zal Microsoft komend voorjaar versie 8 van zijn browser uitbrengen.

Voorheen gebruikte vrijwel iedereen Internet Explorer, en in een grijs verleden was Netscape dé browser. Met de komst van Firefox en Opera lijkt het startschot gegeven te zijn voor een oorlog in de browserwereld. Mozilla bracht onlangs de tweede bèta van Firefox 3 uit en Opera zit ook niet stil. Microsoft komt waarschijnlijk komend voorjaar met een antwoord door IE8 te introduceren.

Wat we mogen verwachten van versie 8 van Internet Explorer is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Dean Hachamovitch, de baas van het ontwikkelingsteam bij Microsoft, heeft IE8 de Acid2 test doorstaan. Deze test wordt door browserontwikkelaars gebruikt om te zien of webpagina's foutloos getoond worden.