ANWB verwacht lange files rond kerst

Icoon FileNederlanders die met de kerst op vakantie gaan in het buitenland, moeten de vrijdag en zaterdag ervoor rekening houden met files op de buitenlandse wegen, vooral in Duitsland en Frankrijk. De drukte op de Nederlandse wegen valt mee. ANWB verwacht dat er in de kerstvakantie 700.000 Nederlanders een paar dagen weg gaan. Volgens de organisatie wordt het in Nederland niet heel druk, omdat het woon-werkverkeer vrijdag heel bescheiden is.

Veel mensen hebben dan vakantie. Tenzij er in de Ardennen ook een laagje sneeuw valt, zal de drukte op de Belgische wegen ook meevallen. Dit verhaal gaat echter niet op voor de Duitse snelwegen. Daar wordt het vrijdag en zaterdag zeer druk, vooral in het zuiden. Rond MŁnchen zullen er zeker lange files ontstaan. Volgens de ANWB krijgt Frankrijk ook te maken met de grote drukte. Daar zal het verkeer zich concentreren rond Parijs en de Franse Alpen.

Doordat de kerst dit jaar na het weekend valt, hebben de meeste mensen vijf dagen vrij. Dat geeft de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Duitsland is nog steeds het populairste vakantieland voor de kerstdagen, gevolgd door BelgiŽ en Oostenrijk.