Autodief schiet Vlaamse agente dood

Icoon MisdaadIn het Vlaams-Brabantse Lot, een deelgemeente van Beersel, is vanochtend een 21-jarige agente doodgeschoten door een autodief. Haar collega en een inwoner van Lot raakten zwaargewond.

De Belgische politie was opgeroepen nadat iemand rond 03.00 uur had gezien dat onverlaten zijn auto probeerden te stelen. Toen de eigenaar hen probeerde tegen te houden, schoten ze hem neer. De reeds gewaarschuwde politiepatrouille werd ook onmiddellijk onder vuur genomen toen ze ter plekke kwam, nog voor de agenten hun voertuig hadden kunnen verlaten.

Van de daders ontbreekt nog elk spoor. In de buurt is wel een uitgebrand voertuig teruggevonden dat vermoedelijk door de autodieven is gebruikt.

Volgens de Gazet van Antwerpen betreft het drie, eventueel vier, daders die eerst een woning binnendrongen met mogelijk de bedoeling sleutels te bemachtigen van een kleine vrachtwagen die daar buiten stond.

Ze raakten in gevecht met de 52-jarige bewoner. Daarbij vuurden de inbrekers drie schoten af met een handvuurwapen van kaliber 9 millimeter.

Toen de agenten arriveerden werden ze onder vuur genomen met vermoedelijk een kalashnikov. Het politievoertuig werd geraakt door minstens 20 kogels.


Met dank aan FabriqueChique voor de submit.