Jan Smit succesvol geopereerd

Icoon MuziekJan Smit is vandaag succesvol geopereerd aan zijn stembanden. De situatie bleek wel erger te zijn dan in eerste instantie werd verwacht. De zanger had niet alleen een poliep, maar ook groeven in zijn stembanden en veel bindweefsel. Vorige week werd bekend dat de Volendammer een half jaar uit de roulatie zal zijn.

Een arts in het Ikazia ziekenhuis had direct na de operatie de verlossende woorden: "Je vertrouwde stemgeluid is behouden gebleven. En je zal weer als vanouds kunnen zingen." Ondanks al het optimisme moet de zanger één week helemaal stil zijn.

Smit werd de afgelopen tijd al vaker onderzocht omdat hij problemen had met zijn stem. Pas tijdens de operatie bleek waarom rust alleen niet hielp. "Jan was al een paar keer onderzocht, maar niet onder verdoving. Met een camera konden ze toen niet al te diep in zijn keel kijken, want dan moest Jan kokhalzen", aldus manager Jaap Buys.

Na de operatie kon Smit natuurlijk niet wachten om Yolanthe in de armen te sluiten, maar hij moest toch even wachten. Zijn grote liefde was aan het werk op de set van ONM en kon niet aanwezig zijn in het ziekenhuis.


Operatie geslaagd!