'RTL manipuleerde geluid bij doop prinses Ariane'

Icoon MediaDe website Deep Journal bericht dat het RTL-nieuws haar kijkers mogelijk heeft willen bedriegen. Tijdens de doop van prinses Ariane zou het geluid van een demonstratie tegen de vader van MŠxima, Jorge Zorreguieta, eruit zijn geknipt, om de kijker het idee te geven dat alles koek en ei was tijdens de plechtigheden.

Marc Koutzarov en Bob Elbracht, leden van bovengenoemde site, waren net als RTL aanwezig bij de dienst, waarvan ze zelf beelden hebben gemaakt. Zij kwamen tot de ontdekking dat de luidruchtige demonstratie van de actiegroep H.I.J.O.S tegen Jorge Zorreguieta opvallend genoeg niet terug te horen was tijdens de uitzending van RTL, die door ruim 750.000 mensen is bekeken.

Om hun bewering kracht bij te zetten, hebben de heren een filmpje gemaakt waarin de uitzending van RTL wordt vergeleken met hun eigen beelden:


De aanwezigheid van de heer Jorge Zorreguieta is controversieel, omdat hij medeverantwoordelijk wordt geacht voor de verdwijning van 30.000 burgers tijdens het bewind van Jorge Videla in ArgentiniŽ. Koutzarov en Elbracht menen dat ook het NOS hetzelfde heeft gedaan met hun uitzending, die ze niet konden terugvinden op het internet, waardoor ze daar geen bewijsmateriaal voor hebben. Voor meer info kun je hier terecht.

Met dank aan Bregalad voor de submit.