RTL kwakkelt met de kijkcijfers

Icoon TelevisieHet gaat niet goed met de kijkcijfers van RTL. Op alle vier de zenders is het kwakkelen, maar met name de grote shows op RTL4, de hoofdzender, is het huilen met de pet op. De eerste uitzending van 'Idols', altijd goed voor een paar miljoen kijkers, moest het op primetime doen met 1.386.000 kijkers. Ter vergelijking, Paul de Leeuw was zaterdag het best bekeken met 1.686.000 kijkers.

Idols-presentatrice Wendy van Dijk moest ook al slikken toen een dag ervoor 'Heel Holland Helpt' slechts 685.000 kijkers trok. Het programma 'In Duet met André' haalde 10.000 kijkers meer. Ook eerdere succesformules scoren niet. Zo trok de Achmea-kennisquiz 609.000 kijkers en Wilma Nanninga's Realifesoap trok 633.000 kijkers. Ook GTST komt soms onder de miljoen kijkers.

RTL zegt tevens teleurgesteld te zijn in de kijkcijfers van de Formule 1. Eerder werd er al geschoven met programma's als 'Beauty and the Nerd' en werden 'From Alaska with Love' en 'Lost in Tokyo' vroegtijdig van de buis gehaald. RTL fuseerde onlangs met Talpa/10 maar heeft er vooralsnog duidelijk geen profijt van.