Parkeerboete ondanks kaartje uit automaat

OpmerkelijkNijmegenaar Hans Brugeman is boos om een parkeerboete en daar heeft hij alle reden toe vindt hij. Hij kreeg namelijk 48,70 euro aan zijn broek voor het kopen van een verkeerde ticket. Nadat hij zijn auto in het juiste vak aan de Hoge Rij in Deventer had gezet, liep hij naar het dichtstbijzijnde apparaat op de Beestenmarkt, kocht een kaartje, legde dit goed leesbaar achter zijn ruit en wandelde naar zijn werk. Maar hij had een kaartje moeten kopen uit het apparaat dat iets verderop stond.

Bij terugkomst had de man een parkeerbon. De controleur legt het nog even uit. "Het klopt dat de automaat aan de Beestenmarkt dichterbij staat, maar er staat ook een hekje voor de doorgang. Daar ging hij moedwillig langs. Als de man beter had gekeken had hij gezien dat aan de andere kant het juiste apparaat staat."

Brugeman is woedend. Vooral omdat beide tarieven gelijk zijn. "Ik dacht eerst dat de beste man mijn kaartje niet had zien liggen, maar deze uitleg maakt het belachelijk. Hij meldde ook nog dat ik niet de eerste was die voor dit vergrijp een bon kreeg. Waar staat uitgelegd uit welk automaat je hier een kaartje moet halen." Brugeman laat de zaak voor de rechter komen.