Voetbal: Oranje ten onder tegen RoemeniŽ

Icoon Nederlands ElftalNederland heeft vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen RoemeniŽ met 1-0 verloren. Het winnende doelpunt werd gescoord door Goian.

Beide teams begonnen rustig aan de wedstrijd, Doordat het regende was het veld nat en dat leidde tot verschillende glijpartijen.

De eerste doelpoging was voor Oranje via de Zeeuw. Oud-Ajacied Lobont wist echter vrij eenvoudig te redden. Ook de Roemenen kregen kansen via Rat en Chivu, maar die waren niet erg gevaarlijk. In de 23e minuut een kans voor Nederland op de 1-0. Seedorf nam een hoekschop en de bal kwam op het hoofd van Bouma terecht. Die kopte de bal echter op de lat.

Naarmate de eerste helft vorderde, begon Oranje de wedstrijd meer te dicteren. Dit leverde onder meer kansen op voor Seedorf en Van Nistelrooy. In de 44e minuut nog een kans voor de Roemenen. Mutu wist de Nederlandse verdedigers uit te spelen, maar zijn schot kwam in het zijnet terecht. De ruststand was dan ook 0-0.

Nederland begon ongewijzigd aan de tweede helft. De Roemenen kwamen feller uit de kleedkamer en wisten meer kansen te creŽren, maar faalden in de afwerking. Van Nistelrooy kreeg geel nadat hij een overtreding beging. Voor Oranje heeft dat verstrekkende gevolgen aangezien hij nu voor de volgende wedstrijd van woensdag tegen SloveniŽ geschorst is. Hetzelfde gold toen Mathijsen geel kreeg wegens commentaar op de wedstrijdleiding. Even daarop redde Stekelenburg een keihard schot van Mutu.

In de 71e minuut waren het de Roemenen die op voorsprong kwamen, via Goian die Stekelenburg kansloos liet. Even daarna kreeg Van Bronckhorst geel van de Griekse arbiter, en ook voor hem geldt dat hij er aankomende woensdag niet bij is. Nederland probeerde meer druk te zetten op het Roemeense doel, maar wist de kansen die het in de rest van de wedstrijd niet om te zetten in een doelpunt. Van der Vaart had nog in blessuretijd de kans op de 1-1, maar via Lobont kwam zijn schot op de paal.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!