Gastvrije buurman zit twee deuren mis

Het Drentse dorpje Gasselternijveen is gisteravond opgeschrikt door een heuse inbreker. Een 25-jarige inwoner van het dorp had dit niet verwacht, en keek dan ook verwonderd op toen hij bij thuiskomst licht zag branden in zijn huis.

Hij keek nog vreemder op toen hij zelf de deur niet hoefde te openen. Deze werd namelijk voor zijn neus opengezwaaid door een joviale buurman. De man woont echter twee huizen verderop en heeft geen sleutel van de woning.

De 53-jarige buurman bleek zo zat als een aap en was ervan overtuigd dat hij zich in zijn eigen huis bevond. Hij had zich nog wel even achter op het hoofd gekrabd toen hij zichzelf toegang moest verschaffen tot de woning door een ruit in te slaan. Ook keek hij raar op dat zijn hond hem niet opwachtte en de inrichting van het huis anders was. Maarja, een kniesoor die erop let, moet de man hebben gedacht.

Het duurde dan ook even totdat de huiseigenaar zijn buurman ervan wist te overtuigen dat deze toch echt twee deuren te ver was. De dronkelap werd door de politie opgepakt wegens huisvredebreuk. Hij verklaarde meteen de schade te zullen vergoeden.

Met dank aan Super Snackman voor de submit.