Wageningen Universiteit scoort hoogst

Icoon OnderwijsDe Wageningen Universiteit staat dit jaar bovenaan in de Nationale Studentenenquête, die de organisatie Choice elk jaar houdt. De universiteit in de Gelderse plaats wordt op de voet gevolgd door de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht.

Dat heeft Frank Steenkamp, leider van het onderzoek, vanochtend gezegd. De scores zijn gebaseerd op een enquête onder de eigen studenten van de opleidingen. Wageningen Universiteit scoorde een gemiddelde van 7,3. De studenten waarderen vooral de zeer grote keuzemogelijkheden binnen een opleiding, de voorbereiding op de arbeidsmarkt en de kundigheid van de docenten.

Het is niet de eerste keer dat de Wageningen Universiteit het best uit de bus komt. Ook de afgelopen twee jaar gaven de eigen studenten de vroegere Landbouw Universiteit het hoogste cijfer. De Open Universiteit haalt het beste cijfer in vier van de tien categorieën, waaronder studie-inhoud en communicatie.

De verschillen tussen de universiteiten zijn overigens niet groot. De drie instellingen met de laagste cijfers zitten hoog in de 6. Het laagst is de Rijksuniversiteit Groningen (6,86). De Universiteit van Amsterdam en de Technische Universiteit Delft komen op 6,88 uit.

Bij de hogescholen zijn de verschillen veel groter. De studenten hebben net als vorig jaar de meeste waardering voor de Christelijke Hogeschool Ede. Ook de hogeschool Windesheim in Zwolle, de Avans Hogeschool in Den Bosch en de Hogeschool Zuyd in Heerlen hebben een hoog cijfer gekregen.