Mogelijk gokschandaal bij ADO Den Haag

Icoon VoetbalADO Den Haag gaat maandag een gesprek aan met de politie Haaglanden. De aanleiding is een mogelijk gokschandaal binnen de ploeg uit de Jupiler League. De spelersgroep van de club werd zaterdagochtend, voor aanvang van de training, geÔnformeerd over de situatie.

De interim-directeur van ADO Den Haag, John Arzbach, heeft gezegd te denken aan een grootschalig onderzoek. Een paar weken geleden kreeg hij namelijk een tip dat een aantal spelers van de Haagse ploeg in het illegale circuit op wedstrijden zouden gokken. Daarbij is overigens niet uitgesloten dat het ook om duels van de eigen ploeg gaat. "Geld inzetten op eigen wedstrijden betekent ontslag op staande voet", liet Arzbach weten. "We hebben dat kenbaar gemaakt aan de spelers. Wij denken en geloven niet dat het gebeurt, maar wij moeten de signalen wel serieus nemen."

De trainer van ADO Den Haag, Wiljan Vloet, weet al een aantal weken van het mogelijke gokschandaal. "Het zit constant in mijn hoofd", liet hij weten. "Je moet voortdurend je denkpatronen scheiden. Als er een bal niet goed werd gespeeld, was er meteen dat lichte stemmetje in mijn hoofd dat zich afvroeg: zou het, zou het? Bij het terugkijken van wedstrijd ben ik bijna ťťn keer in de verleiding gekomen om een dvd terug te spoelen en een situatie opnieuw te bekijken. Ik heb de recorder daarop meteen uitgezet."

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat trainer Vloet DaniŽl Rijaard, Yuri Cornelisse, Pascal Bosschaart en Rick Hoogendorp uit de selectie heeft gezet. Dit heeft als gevolg dat zij aanstaande maandag niet tegen Helmond Sport zullen spelen. Deze actie zou overigens niets met deze zaak van doen hebben.

Met dank aan jmac en HocBarr voor de submit.
Kijk voor het laatste voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!