Voetbal: Nederland gelukkig langs AlbaniŽ

Icoon Nederlands Elftal Het Nederlands elftal heeft vanavond met 0-1 gewonnen van AlbaniŽ. De EK-kwalificatiewedstrijd was zeker niet goed, het resultaat was dan ook niet verdiend. Wel drie punten en wederom een stap dichterbij het EK 2008.

Na de winst tegen Bulgarije afgelopen zaterdag leek het Nederlands elftal weer meer vertrouwen te hebben en beter te spelen. Tegen AlbaniŽ was daar weinig meer van over. Al vroeg in de wedstrijd een grote kans voor de thuisploeg. Robin van Persie moest na een corner een bal van de lijn halen. In de rebound moest Edwin van der Sar nogmaals een schot pareren maar Riley had toen al gefloten. Oranje speelde erg rommelig en kwam niet aan voetballen toe. Kansen creŽren deed het niet, het gevaarlijkst waren de Albanezen in de eerste helft.

De beste kans voor Oranje kwam voort uit een vrije trap vanaf ongeveer achttien meter. De trap van Van Persie was echter niet zuiver genoeg om Beqai te verschalken. Opnieuw kreeg AlbaniŽ een goede kans, ditmaal voor Duro. Slecht uitverdedigen van Giovanni van Bronckhorst deed de bal in de voeten van Duro belanden die vervolgens uithaalde, zonder succes.

Afgezien van wat halve kansen kwam het Nederlands elftal nauwelijks in de buurt van het doel van Beqai. Kort voor rust kwam Oranje wel heel goed weg toen Mario Melchiot de bal in eigen doel kopte maar Riley het doelpunt afkeurde. Mogelijk was wat duw en trekwerk in het strafschopgebied de reden voor de arbiter om het doelpunt ongeldig te verklaren.

In de tweede helft kwam Rafeal van der Vaart binnen de lijnen, Van Persie bleef in de kleedkamer achter. Bij AlbaniŽ kwam Bushi in de ploeg. Al direct kwam Oranje in problemen. Tweemaal moest Van der Sar redding bieden, eerst na een snelle counter en niet lang daarna kon de doelman nog net een afstandsschot van Cana over de lijn tikken.

Naarmate het einde naderende werd Nederland iets sterker. Er kwamen enkele mogelijkheden, ondermeer Sneijder met een goed schot en van Nistelrooij hadden mogelijkheden. Een goede individuele actie van Sneijder en een daarop volgend schot kon nog net worden verwerkt door de doelman van AlbaniŽ. Goed voetbal viel er echter niet waar te nemen.

Dirk Kuijt kwam met nog een kwartier op de klok in het veld voor Babel om toch iets te proberen. Dat gebeurde lange tijd niet. In de blessuretijd gingen de drie punten alsnog naar Oranje. Urbi Emanuelson gaf de bal voor waarna Van Nistelrooij de bal tegen de touwen kan schieten. Met de 0-1 overwinning mocht Nederland zich gelukkig prijzen. Behalve het slechte voetbal heeft Marco van Basten nog enkele problemen voor de volgende wedstrijd. Sneijder, Melchiot en Van Persie kregen geel en missen daardoor de wedstrijd tegen RoemeniŽ.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!