Marco Borsato wil geen TMF Awards meer

Icoon MuziekJaar in jaar uit is Marco Borsato de grote winnaar op de TMF Awards, maar nu is daar een eind aan gekomen. De succesvolle zanger heeft aangegeven dat hij genoeg awards heeft gewonnen en dat het mooi is geweest. Volgende week dinsdag zal Borsato meer vertellen over zijn nieuwe bijdrage aan de TMF Awards.

"Het vooruitzicht dat dit aantal prijzen in de komende jaren alleen nog maar zal toenemen heeft Borsato doen besluiten geen TMF Award meer te willen ontvangen", aldus een woordvoerder van TMF. "Niet uit ondankbaarheid maar juist omdat de hoeveelheid TMF Awards hem meer en meer in verlegenheid brengt. Een begrijpelijke beslissing en ook een wens van TMF om samen naar een andere oplossing te zoeken. De TMF Awards zijn immers publieksprijzen en als het publiek op deze manier waardering uit dan is dat moeilijk te negeren."

De succesvolle zanger zal wel een nieuwe functie gaan bekleden binnen de TMF Awards. “Tijdens deze gesprekken bleek al snel dat er voor Marco Borsato als publiekslieveling een nieuwe rol is weggelegd. Een waarbij hij en de kijker het uitgangspunt zijn." Volgende week zal de zanger tijdens een perspresentatie bekendmaken hoe zijn bijdrage eruit zal zien.