Simba populairste katten-, Max populairste hondennaam

Icoon OpmerkelijkDe naam Simba is onder kattenliefhebbers steeds populairder geworden. Dit jaar is het zelfs voor het eerst de meest populaire naam, nog voor de zo voor de hand liggende namen Tijger(tje) en Tom(my). Andere gewilde kattennamen zijn Gizmo, Micky en Max. Die laatste naam is tevens de populairste hondennaam. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Proteq, aan de hand van de namen die katten- en hondenbezitters opgeven bij het verzekeren van hun huisdier.

Bij de honden ondervindt Max, voor het vierde achtereenvolgende jaar koploper in de top 10 van populaire namen, wel steeds meer concurrentie van Beau, al dan niet fonetisch gespeld. Ook Luna, Spike en Sam doen het goed onder baasjes als namen voor hun rakkertjes.

Een opvallende trend is de keuze voor meer exotisch klinkende namen. Zo luisteren sommige honden naar namen als Godo, Guenillou, Kaena, Dee Dee, Exit en Silver. Onder katten zijn Smeagol, Sneaky, Rhett, Nok Nok en Kabookie Joe minder voor de hand liggende maar wel voorkomende namen.

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.