16-jarige jongen pleegde overval Amstelveen

Icoon MisdaadDe politie kent een van de verdachten van de overval op een avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen. Daarbij kwam vannacht een 62-jarige medewerker van de shop om het leven. Een van de verdachten is een 16-jarige jongen. Hij is nog voortvluchtig.

Op AT5 kwam vanavond een foto van de knaap voorbij. De politie hoopt met het tonen van de foto de verblijfplaats van de jongen te vinden. De politie waarschuwt mensen de jongen zelf niet te benaderen. Als ze weten waar de jongen zich bevindt, kunnen ze het beste de politie waarschuwen. De overval vond donderdagavond plaats rond 23.00 uur. Twee daders overvielen de winkel en staken het slachtoffer dood.

Update 22.57 uur
Je kunt stoppen met zoeken. De politie heeft de jongen vanavond in Amstelveen opgepakt. De foto behoort nu eigenlijk met een balkje te worden vertoond. Het betreft namelijk een (minderjarige) verdachte.

Volgens een zegsman heeft de politie ''een aardig vermoeden'' wie de tweede verdachte is. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat ook deze persoon achter de tralies wordt gezet.


De 16-jarige verdachte knaap

En de opgepakte verdachte