Pinpasfraude bij Pathé De Munt

Icoon BinnenlandsKlanten van Pathé De Munt in Amsterdam zijn het slachtoffer geworden van pinpasfraude. Minstens een van de betaalautomaten werd gebruikt om pinpassen te 'skimmen'. Bij het 'skimmen' wordt een kopie gemaakt van de pas en samen met de pincodegegevens verzonden naar vermoedelijk een pc. Hier wordt vervolgens een lege kaart geladen met deze gegevens waarna de fraudeur naar hartelust kan pinnen.

FOK!user Roi is op deze manier 1000 euro kwijtgeraakt nadat hij had gepind bij de betreffende bioscoop. Bij een familielid werd hetzelfde bedrag afgeschreven, alle afschrijvingen vonden plaats in Italië. Toen de bank de mogelijke fraude in de gaten kreeg werden de passen onmiddellijk geblokkeerd.

Een woordvoerder van de bioscoop zegt dat ze niet snapt hoe juist zij het tussenstation konden zijn van de fraude: "Er staan hier vaak lange rijen voor de kassa, het is voor ons heel moeilijk voor te stellen dat iemand tien minuten lang bij een pinautomaat staat. Want er is ons verteld dat het niet met één druk op een toets is geregeld.".

Het is onbekend hoeveel mensen daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van de fraudeur. De fraude was niet met het oog waar te nemen, het apparaat is naar alle waarschijnlijk uit elkaar gehaald en aangepast door de 'skimmer'. Dat is vreemd want er zijn altijd mensen aanwezig achter de balie en in de hal van de bioscoop.