E3: Mario Kart en Wii Fit aangekondigd

Icoon GamesNadat Microsoft als eerste een presentatie had gehouden op de E3 van dit jaar, was het vanavond de beurt aan oude bekende Nintendo.

Na een nogal saai begin van de presentatie met veel statistieken en verkoopcijfers kwam eindelijk het eerste echte nieuws. Nintendo brengt een nieuwe accessoire uit die van je normale Wii controllers een soort light-gun maakt zoals je wellicht nog kan herinneren van Duckhunt. De accessoire moet zo'n 20 dollar gaan kosten. (meer...)


de Wii zapper


Men liet ook los wanneer twee grote titels zullen verschijnen. Mario Galaxy zal op 12 december verkrijgbaar zijn voor de Wii en Super Smash Bros Brawl 3 december. Dit zijn echter de Amerikaanse data, er is nog niks bekend over wanneer deze twee titels in Europa te koop zijn. (meer...)


Super Mario Galaxy


Al langer vroegen de Wii-gamers zich af wanneer Nintendo echt aan de slag zou gaan met het online gamen op de homeconsole en Nintendo heeft daar nu eindelijk een antwoord op gegeven. Reginald Fills-Aime, de Chief Operating Officer van Nintendo America, gaf aan dat zowel de nieuwe Pokemon als Mario Strikers Charged, Madden 08 en FIFA Soccer 08 gebruik zullen gaan maken van Wii-online.

De grootste titel die zich ook in het online-rijtje mag gaan voegen is Mario Kart voor de Wii met de populaire loodgieter. De nieuwste versie van Mario Kart zal voor het eerst online gaan op de console en gebruik gaan maken van een online battle mode. Het spel zullen we in het eerste kwartaal van 2008 mogen gaan verwachten gebundeld met een heus Wii-stuur genaamd 'Wii-wheel'. (meer...)


Mario Kart


Het paradepaardje van Nintendo deze avond was Wii Fit. Nintendo bekende Shigeru Miyamoto (bedenker van o.a. Mario, Donkey Kong en Zelda) werd het podium opgeroepen om deze nieuwste franchise te demonstreren. Wii fit is een kruising tussen een game en een fitness-programma dat gebruikt maakt van een speciale wireless pad. Deze Wii Balance Board registreert verschuivingen in je balans waardoor je verschillende soorten oefeningen kan doen elke dag om in vorm te blijven. (meer...)


Wii fit met rechts het Wii balance board


Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk ook terecht op FOK!games