Boze buurman wil niet op GeenStijl staan

Icoon InternetWeblog GeenStijl moet een filmpje van een inwoner uit Musselkanaal van haar website verwijderen. Dat heeft advocaat J. van Dijk van de man aan de site laten weten. Als er niet aan het verzoek wordt voldaan, dan volgt er een kort geding, zo dreigt de advocaat.

Het betreft een serie filmpjes die al een tijdje op GeenStijl staan. Op een ervan is te zien hoe een boze - schijnbaar dronken - man zijn buren met een stuk hout belaagt. Een ander toont hoe de vrouw van de agressieve man verhaal komt halen en haar buurman uitscheldt voor homo.

De filmpjes zijn door de belaagde buurman zelf opgenomen vanuit zijn woning. Hij speelde ze door naar GeenStijl.

De makers van het weblog zeggen er niet over te peinzen om de filmpjes weg te halen. ''Die meneer met zijn stuk hout had zich eerder moeten bedenken wat de mogelijke consequenties van zijn daden zouden kunnen zijn. Bovendien staat het de maker vrij om op zijn eigen terrein te filmen wat hij wil'', aldus een woordvoerder van GeenStijl.

Volgens de advocaat van de boze buurman wordt de privacy van zijn cliŽnt geschonden. De maker van het filmpje heeft inmiddels een brief ontvangen waarin de advocaat dreigt met juridische stappen als de gewraakte beelden niet van internet worden gehaald. Hij verwijst echter door naar Geenstijl.

Alle filmpjes staan hier