Gouwenaren hebben enge buren

Bewoners aan het Goudse Jan van Renesseplein hebben nieuwe buren gekregen, en daar zijn ze niet echt blij mee. Niet dat ze rumoerig zijn, maar ze hebben nogal scherpe scharen. In het water aan het plein hebben twee dieren onderdak gevonden. Men vermoedt dat het hier om kreeften gaat.

Gisteren ontdekte Gouwenaar Andre Snoeijer ontdekte het vervaarlijke duo. "Ik liep op straat toen ik ineens een eenpotige kreeft op de weg zag liggen", vertelt hij. "Toen ik het beest naar het water wilde brengen, zag ik een tweede in het water. Waarschijnlijk het broertje, zusje of de partner van de ander. Ik denk dat het rivierkreeften zijn. Je hoort wel vaker dat ze oprukken naar dit soort plekken."

Hij moest eerst even testen of hij niet droomde, erkent Snoeier. Een kreeft kom je namelijk niet elke dag in je straat tegen. Volgens de Gouwenaar bevindt het holletje zich onder een waterval.

Waarom de twee de stad hebben opgezocht, is nog een raadsel. Wel is het hen aan te zien dat ze het naar hun zin hebben op hun nieuwe stekkie. "Je ziet ze iedere keer in en uit het water komen." De hele buurt weet inmiddels van de komst van het duo met de grote scharen. "De meesten hebben zaterdagmiddag even gekeken."

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.