Doodstraf voor valse karaokezanger

Icoon RadioSommige mensen zijn gezegend met een stem van schuurpapier, waarmee ze hun omgeving tot waanzin kunnen drijven. Over het algemeen weet deze menssoort zich wel te beheersen, maar niet altijd. In een karaokebar bijvoorbeeld. Maar ook daar wordt dit gedrag niet door iedereen op prijs gesteld.

Op de Filippijnen kon een beveiliger van een karaokebar (opeens heb je het, ... ) de valse zang van een bezoeker niet langer verdragen. Met zijn pistool zorgde hij ervoor dat het 29-jarige slachtoffer nooit meer zijn zangkwaliteiten zal kunnen etaleren.

Een politieagent die toevallig in de bar aanwezig was, heeft de schutter meteen in de boeien geslagen. Het voorval vond in de stad San Mateo plaats.

Doodslag en geweld komen vaker voor in Filippijnse karaokebars. Vooral bij de populaire meezinger 'My Way' van Frank Sinatra slaat opvallend vaak de vlam in de pan. Veel bars hebben het nummer daarom van hun lijst geschrapt. Welk nummer het 29-jarige slachtoffer fataal is geworden, is niet bekend.

Met dank aan Senodi en persian2008 voor de submit.