Haagse houdt paard in de gang

We hadden al eens een paard in de gang-bericht, maar dat bleek later een pony te zijn die via een gang naar een achtertuin werd vervoerd. Nu is in Den Haag de oude carnavalshit van Andrť van Duin dan toch werkelijkheid geworden. In de chique Haagse Vogelwijk is namelijk daadwerkelijk een paard aangetroffen die in een gang bivakkeert. Een benedenwoning aan de Spreeuwenlaan blijkt een deels tot in detail verbouwde paardenstal te zijn geworden, waar een paard en pasgeboren veulentje samen met de bewoonster leven.

De bovenburen zijn de wanhoop nabij. Een penetrante lucht van paardenmest dringt door tot in hun woning. De eigenares van de met paardendrek besmeurde woning, de Duitse Monica Flamm die er al ruim 45 jaar woont, trekt zich echter niets aan van wie dan ook. Ze laat onverstoord tientallen balen stro en hooi aanrukken en heeft zelfs werklieden opdracht gegeven de manegewoning te vergroten. Regelmatig zeult ze vuilniszakken vol paardenmest de woning uit.

De Haagse brandweer, politie, dierenbescherming en gemeente zeggen zoiets nog nooit te hebben meegemaakt. De gemeente heeft de vrouw tot morgenochtend 9 uur de tijd gegeven om 'de stal' te ontruimen, anders neemt ze zelf maatregelen.Buurtbewoner neemt kijkje