Roddelen doen we via de vaste telefoon

De meeste roddels over de telefoon worden nog steeds met de vaste telefoon gevoerd, concluderen onderzoekers in een studie naar het telefoongedrag van de consument. Zo ook dat veertigplussers vaker de telefoon in de linkerhand hebben dan mensen die jonger dan veertig zijn.

De helft van alle Nederlanders met een mobiele telefoon zegt die nooit uit te zetten. Ruim 60 procent zegt dan ook deze telefoon altijd bij zich te dragen. Meer dan de helft van de ondervraagden ergert zich aan uitgebreide telefoongesprekken in openbare ruimtes. Een kwart van de mensen belt ook wel eens als ze op het toilet zitten. Ruim 5 procent heeft de mobiel zelfs wel eens in de toiletpot laten vallen.

Hoe prettig mensen het bellen ook vinden, bij 10 procent van de veertigminners leidt mobiel bellen wel eens tot spanningen thuis. Een groter aantal mensen ouder zijn dan veertig jaar vindt bepaalde plekken of situaties voor mobiel bellen ongepast dan de jongere generatie. Dat geldt vooral bij de kassa tijdens het afrekenen, op het toilet of als iemand live aan het praten is. Maar voor bijna iedereen geldt dat opnemen tijdens het vrijen pas echt een doodzonde is.